onsdag 17 juni 2009

Möhippa och barnledigt

Den barnlediga helgen började med att jag åkte iväg, själv, tidigt i lördags morse. Det var möhippa för härliga J i Gbg. Hennes uppladdning för dagen var bästa tänkbara, en utekväll med jobbet, 3,5h sömn och vakna lite lagom bakis... :-)

Hon blev hämtad TIDIGT av en motorcykelsnubbe som inte tog av sig hjälmen förrän han lämnade av henne. Hon fick packa en väska och sätta sig bakom denna främling som vägrade avslöja om han kände J eller inte:-) Det blev en regnig tur i Gbg och även någon sträcka där föraren drog på ordentligt, tror att J höll i honom rätt hårt...

Vi andra samlades hemma hos en av tjejernas föräldrar(gick inte ha champagnefrukost ute som det var tänkt) och inväntade den blivande bruden. Vi sprang ut för att möta henne och när killen tog av sig hjälmen tappade vi nästan hakan allihop. Han var ruskigt snygg!!! Det visade sig att han var både motorcykellärare OCH modell... Bra början.

Väl inne igen blev det jordgubbar och champagne och J fick texten till Shanaia (hur sjutton stavas det?) Twains låt "Man, I feel like a woman" i handen. Det var bara att börja öva, trots att hon avskyr Twain... Något överförfriskad skulle hon nämligen som nästa punkt spela in en skiva med just den låten. J är perfektionist när det gäller att sätta sånger så det blev ett par omtagningar i studion. Men till slut satt den, naturligtvis HUR BRA SOM HELST!

Efter detta lämnade jag möhippegänget och blev upplockad av min älskade make. Hade varit roligt att stanna kvar på möhippan men det kändes än viktigare att få egentid tillsammans med M. Vi fick ett underbart drygt dygn tillsammans. Åt lunch på stan, beställde ÄNTLIGEN en ny förlovnings-/vigselring till M (han tappade bort sin för dryga två år sedan...), gick i lite affärer mm. På kvällen hade vi beställt bord på en palestinsk restaurang nära Järntorget, vi åt 10 små rätter, supersmarrigt och lite annorlunda mot vad vi brukar göra hemma... Vi sov länge, åt långfrukost tillsammans, pratade mycket och bara njöt! Innan vi for hemåt tog vi en promenad "i våra gamla kvarter" i Munkebäck och satte oss i dåvarande favoritparken och njöt av en liten improviserad picknick.

Det var underbart att träffa barnen igen, nyttigt att vara ifrån varandra lite ibland! De hade varit på äventyrsbad, ätit på MacDonalds, bakat chokladbollar och LEKT massor. Tårarna sprutade när A, L och moster J for iväg. Det är HELT UNDERBART att våra barn får ha så fina människor runt omkring sig som älskar dem och ger dem så mycket av sig själva!!! Ni ska veta att vi föräldrar uppskattar er och det ni gör för oss och våra barn!

Väl hemma började maken klippa häcken. Vi har lånat svågerns bensindrivna häcksax och klipper ner den rätt rejält. Det kommer bli jättebra men jösses så mycket avfall det blir att ta hand om. Vet inte hur många säckar vi fyllt hittills men det är många... och vi är inte färdiga än. Jag och barnen (eller iaf jag) gick efter och fyllde säckar med löv och nedklippta grenar. Trots att tomten inte är så stor är det väldigt mycket häck att klippa. Igår var maken hemma med barnen och då var han flitig som ett bi och lyckades han faktiskt klippa otroligt mycket, bara framsidan mot grannen kvar nu. Den måste vi försöka ta i morgon kväll (han är inte hemma ikväll) innan vi åker till Småland för att fira midsommar, för F behöver häcksaxen.

Denna veckan är kvällarna fullt uppbokade. I måndags jobbade maken sent och då går hela min kväll åt för att försöka få i barnen mat, röja upp barnens rum innan läggdags, duscha den/dem som ska duschas, fixa välling, läsa sagor, sjunga och få barnen att somna, röja i köket och ta sig an någon av tvägghögarna. I måndags var det dessutom sista avsnittet NÅGONSIN av cityakuten och det ville jag absolut inte missa. Skulle prata med V också om grillbuffén vi har på vår lott till midsommarafton och förbereda kläder till barnen och mig, sätta igång en tvättmaskin mm. Det var den kvällen det...

I går handlade jag maten till midsommar, var inte hemma förrän tjugo i tio, lagom mör...

Ikväll ska maken iväg och spela kort med kompisar, ett nöje han inte hinner ägna sig åt så ofta längre, av någon anledning:-). Jag och barnen ska börja packa och få ner lite mer löv och grenar i säckar och köra den vanliga kvällsrutinen. I morgon arbetar jag hemma, fast lite kortare dag(6h), M arbetar full dag. Därefter ska, som sagt, häcken klippas färdigt, allt ska packas färdigt och lastas in i bilen, barnen ska göras färdiga för natten innan vi sätter dem i bilen och sedan far vi, härligt.

Midsommarafton tillbringas hos ÅoB tillsammans med hela tjejgänget och deras familjer. Ska bli SÅ underbart kul att träffa alla (förutom D tyvärr, han har jouren). Vi sover hemma hos mamma o pappa och stannar kvar där resten av helgen gissar jag. Kusin R är hemma med sin M också, får väl se om det kan bli våfflor på mamma o pappas altan:-)

Allt för nu! Kram till er alla.

7 kommentarer:

Jenny sa...

Vilken underbar helg ni verkar ha haft. Här är dom barnfria helgerna VÄLDIGT sällsynta, men vi har förhoppningsvis en nästa helg. Undrar vad vi ska hitta på då;)

Pia sa...

Det låter så härligt. Vi börjar våran semester nu efter midsommar, hoppas på någon barnfri dag/natt/morgon någon gång under de veckorna.
Hoppas att vi kan träffas också. Vi hörs när vi närmar oss västkusten.

Anonym sa...

Wonderful post, really great tips and advice. I was interested by your comment,
koh samui Flights

radhe sa...

Great blog really enjoyed reading it. Have bookmarked you and will check back regular. Please feel free to take a look at my blog...
Las Vegas Holiday Packages
Cheap Las Vegas Holidays
Las Vegas Holidays

Veer sa...

I liked it so much and very interesting, too! Thanks for sharing the experience.
Wonderful post, really great tips and advice.
<cheap flights to cebu
< Flights to cebu
< cebu flights

エルメスバッグ sa...

COACH POPPY★
遊び心溢れるビビッドな色使いとエッジーなデザイン、そしてプレッピーテイストにパンク感覚をミックス。毎シー ズン楽しく魅力的なラインナップを発表?

コーチ 財布
コーチバッグ
コーチポーチ
コーチトートバッグ

エルメスバッグ sa...

2013秋冬新作激安、コーチ 財布の専門店、本店はコーチ アウトレットレディース、メンズ コーチ バッグ coach 財布の人気新作商品を提供しており、新春セール開催中、しかも全国送料無料。2件を購入したら、5%割引を提供し、3件場合、10%割引を提供します。お買得商品を幅広く扱っております。



コーチトートバッグ
コーチポーチ
http://www.nextjpshop.com/コーチポーチ-c-65.html
コーチメンズ
コーチメンズ商品
コーチ財布
コーチ財布