onsdag 28 januari 2009

Glasögon

Vid storsessans fyraårskontroll på BVC gjordes en notering om att synen inte verkade helt ok. De ville dock avvakta ett år eftersom synen fortfarande utvecklas så mycket. Vi har under året som gått reagerat över att hon alltid sätter sig så otroligt nära TV:n. Ville inte gå in i för mycket diskussion med henne eftersom vi misstänkt att hon inte ser ordentligt.

När vi strax innan jul var på femårskontroll konstaterade de att synen inte var bättre och hon fick en remiss till ögonmottagningen på Sjukhuset. För ett par veckor sedan var hon där och de konstaterade att hon är både närsynt och har ett brytningsfel, precis som sin pappa.

Först ville hon inte alls ha glasögon men om det fanns lila eller rosa och kanske med glitter skulle det kanske gå bra... För en dryg vecka sedan var hon och pappan hos optikern för att titta på olika bågar. Pappan, som är färgblind, ville inte ha valet på sitt samvete så de lånade hem fem olika bågar. Det var fyra olika rosa bågar och ett par blåa. Hallå, varför kom de blå med hem??? De var aldrig aktuella... Ett par av bågarna hade Hello Kitty på bågen, gissa vilka hon valde?? Det var avgjort redan innan hon kom hem. Ett jättebra val tycker jag också, de är väldigt fina.

I fredags hämtade vi ut dem och under helgen var det en kamp att få henne att använda dem. När jag ser hur tjocka glasen är(framför allt det ena) inser jag ju att stackarn har sett riktigt dåligt. Hennes ögon måste ha kompenserat otroligt för att hon ska kunna se. Därför hade hon väldigt svårt att se med dem på först. Hon satte ned dem på nästippen och såg ut som en liten tant. Nu har det dock vänt och idag var första dagen på dagis(de har varit sjuka innan, återkommer till det en annan dag) och det gick jättebra.

Jag hoppas att utbrotten kanske blir LITE färre nu. Den dåliga synen måste ha gjort henne både trött givit huvudvärk.

Inga kommentarer: