onsdag 30 januari 2008

Dammsugarprinsen

Prinsen har ett något udda intresse, städning i alla dess former. Allra bäst är dammsugaren. Sedan han var ca 6 mån har hans intresse för just dammsugaren varit helt fanatiskt. Nu räcker det inte längre att hålla i själva dammsugaren. Nej då, den riktiga dammsugaren ska det vara och kontakten sätter han själv i väggen sedan kör han igång. Han kan hålla på i timmar.

Det är liiite jobbigt att höra det ljudet efter en stund, men han tycks inte tröttna. Vi försöker gömma undan dammsugaren men får han en glimt av den gallskriker han länge om han inte får den. På julafton brydde han sig inte ett dugg om tomten, nej han skulle in i tvättstugan för där har mormor och morfar slangen till centraldammsugaren. På nyårsdagen försökte han komma åt faddrarnas dammsugare kl 06:45... inte så populärt om han hade lyckats.

Om han inte har tillgång till dammsugare kan det duga med en fibermopp eller sopborste en stund. Dammtrasor, blöta papper eller handdukar funkar också att torka med. Igår var han snorarg på mamma när vi skulle gå från dagis. Han hade hittat en jättestor sopborste i kapprummet...

Varför har han inte en leksaksdammsugare undrar ni säkert. Det har han, en som både suger, låter och sjunger. Den har dock inte hållt för hans städrundor och är inte alls lika rolig.

Inte nog med att han ska dammsuga. Ordentligt ska det göras. Han flyttar undan tunga mattor och släpar ut dem i hallen. Sedan måste ju mamma eller pappa ta fram dammsugaren för då blir det skräpigt.

Det är väl jättebra med en son som gillar att städa. Gissar dock att det kommer gå över långt innan vi har någon direkt nytta av det.

Inga kommentarer: