onsdag 18 februari 2009

Söndag (några dagar i efterskott)

I söndags hade vi en härlig men intensiv dag. Började med att maken spelade innebandy och direkt när han kom hem åkte jag iväg på ett Skivstångspass på Friskis(kompensation för det inställda passet i lördags).

När jag kom hem hade maken och barnen fortsatt att röja ur prinsens och lillsessans garderob vilket de också började med i lördags. Nu ska de kassa trähyllorna och backarna ut och ersättas av trådbackar i stället. Vi har gjort samma sak i övriga garderober och resultatet har blivit bra. Tyvärr tar ju allt sån tid och under tiden blir det VÄLDIGT rörigt. Just nu är det leksaker överallt i en enda röra där inne.

De hade även fixat en snabb lunch och därefter blev det fart på oss. Alla skulle göras i ordning och kläder packas. Vi blev "bara" en kvart sena... På agendan stod födelsedagskalas för svärfar med hela makens familj. Vi åkte till sjön där det gick att vara ute på isen och faktiskt, dra pulkor på de 2 cm med snö som låg. I Kungsbacka finns det inte en snöflinga så detta var himmelriket för barnen. Tyvärr var inte solen framme men det blev några härliga timmar ändå. Vi grillade korv och svärmor hade bakat gott bröd, gjort potatismos och fixat med ALLT. TACK! Barnen njöt otroligt av snö, is, pulkor, korv, varm choklad, kusiner, farmor o farfar och farbröder med respektive.

Efter två timmar ute började vi frysa lite väl mycket. Då åkte vi hem till farmor och farfar och åt farmors goda tårta. Barnen röjde runt som bara de kan. Makens yngsta bror, som inte har barn ännu iaf, frågade lite försiktigt om det alltid är sån ljudnivå hemma hos oss... För att inte behöva kämpa med att hålla trötta barn vakna stannade vi till läggdags - barnen fick mer mat, välling och pyjamasar på innan vi vände hemåt. Trötta och nöjda. TACK farmor och farfar för en toppendag!

Tyvärr ser vi baksidan av helgen hemma nu. Vi har inte hunnit hålla efter och städa. Släpper vi minsta lilla en vecka och framförallt en helg så blir det stökigt och enormt dammigt/smutsigt på direkten och tvätthögarna samlas i stora Ikea-påsar. Vi har faktiskt funderat både en och två ggr på städhjälp. Fast då måste vi få rutin på att plocka undan i stället och jag vet ju inte om vi blir nöjda. Så länge vi arbetar deltid båda två (maken 90% och jag 80%) är det inte aktuellt men om vi går upp i tjänst och känner att det är värt det ekonomiskt ska vi nog prova iaf.

Nog med gnäll. Det har varit en toppenhelg punkt! Kram från mig

Inga kommentarer: